Carnaval het jaar van Prins René Le Baladin


Seizoen: 2005 - 2006 Thema: Caribisch carnaval


Prinsenbal


Zaterdag 19 november jl was het zover Carnavalsverenging Les Boutonniers organiseerde voor het 40e achtereenvolgende jaar het prinsenbal om de nieuwe stadsprins van knopengein bekend te maken. Om precies 23.01 uur begon de ontknopingsceremonie.

Allereerst verscheen boer arie die een wens mocht doen. Boer arie was gek op feestjes en speciaal het carnaval, dus hij wenste een Caribisch carnaval. Spontaan verschenen er twee salsadanseressen begeleidt door een 8-koppige band met Caribische muziek. Daarna kwamen de 11 leden van de carnavalsvereniging binnengelopen en die speelden naar hartelust mee met de band. Op het podium stond een grote trommel en die werd helemaal vol gehangen met prachtige pluimen Daarna werd het licht in de zaal gedimpt en in de trommel ontstond een schaduw waardoor de contouren van de nieuwe prins duideliijk werden. De spanning steeg en uiteindelijk werd het duidelijk.

De nieuwe stadsprins van Knopengein is René Kooijman. Onder de naam René Le Baladin zal hij tijdens het carnaval 2006 de scepter zwaaien en zijn thema is Caribisch carnaval. René is een carnavalsvierder bij uitstek en wij wensen hem heel veel plezier!Raadsheren

van links naar rechts:

Leendert Scheel
Prins René Le Baladin
Rick Verleun


Fotografie: Marcel Kraan.

 

 

Knoopschat

Het bestuur heeft unaniem besloten de knoopschat dit jaar toe te kennen aan een man die onlosmakelijk is verbonden met het carnaval in Montfoort.

Hoewel hij geen geboren Montfoorter is legt hij tot op de dag van vandaag zijn ziel in het Montfoortse carnaval. Hij is lid geweest van onze carnavalsvereniging en heeft vele functies bekleedt. Hij is een man op wie wij altijd hebben kunnen bouwen en ons met raad en daad heeft bijgestaan. Wij hebben hem wel eens de Laatste der Mohikanen genoemd. Ook als de vereniging zich in onrustig vaarwater bevond was hij degene die de moed er in bleef houden en vastberaden was om een oplossing te creëren.

Bijna alle commissies hebben van zijn diensten veelvuldig gebruik gemaakt en altijd met groot plezier! Want buiten het feit dat hij een groot carnavalshart heeft is hij ook een hele gezellige en warme man voor zijn omgeving. Vele jaren heeft hij de functie van secretaris vervuld. Hij is ook een van de initiators geweest het carnaval nieuw leven in te blazen door zich intensief in te zetten voor l’Avenirs. Zelfs nu nog, na zijn vertrek bij les Boutonniers kunnen wij altijd een beroep op hem doen en zijn wijze raad en adviezen slaan wij dan ook nooit in de wind. Ook voor het bouwen van onze praalwagen is hij een waardevolle kracht met veel technisch inzicht. Als 17e Stadsprins van Knopengein heeft hij een bijzondere plaats verworven in de galerij van alle stadsprinsen. Als enige heeft hij een prinsennaam gekozen die rechtstreeks was afgeleid van onze verenigingsnaam Les Boutonniers, nl. Willem de Bouton.

Het bestuur is bijzonder verheugd om juist hem te onderscheiden met de Knoopschat. Met deze onderscheiding wil het bestuur hem eren en heel hartelijk bedanken voor alles wat hij tot nu toe voor onze vereniging heeft gedaan maar vooral voor wat hij heeft betekent voor het carnaval in Knopengein. Knopengein is mede dankzij hem een carnavalsstad om trots op te zijn.

Met trots wil wij u voorstellen aan de nieuwe drager van de Knoopschat 2006, Wim Doove.

top