Carnaval het jaar van Prins Andre l'Alpinist


Seizoen: 2007 - 2008 Thema: Carnaval in Tirol


 


Prinsenbal


In de gezellig gevulde leutbunker vol Knopengeiners was het afgelopen zaterdag 10 november weer tijd om de nieuwe Stadsprins van Knopengein bekend te maken! Bij binnenkomst bleek al snel dat het dit jaar een koud carnaval zou kunnen worden. Een wand met een winters decor, een metershoge sneeuwpop en natuurlijk de overbekende apres-ski bierpullen en biertonnen stonden al klaar om de nieuwe stadsprins te verwelkomen. Om 23.00 uur was het zover. Alle leden van Les Boutonniers waren verkleed als echte wintersporters en zij namen bezit van het decor. Op gezellige tiroler muziek beleefden ze een echte apres-ski party. Tot verrassing van alle aanwezigen werd iedereen in de zaal ook getrakteerd op een heerlijk glas gluhwein! En toen was het zover! Met veel rook kwam de nieuwe stadsprins tevoorschijn! Hij werd verwelkomd met een daverend applaus en de hofkapel De Knopentoeters o.l.v. Hennie Verhey speelde voor het eerst dit nieuwe seizoen weer het driewerf ALAAF!

De nieuwe Stadsprins heet in het dagelijks leven Andre Brugmans. Al vele jaren lid van Les Boutonniers en sinds vorig jaar vervult hij als secretaris een bestuursfunctie! De prins van vorig jaar, Bart Geling, maakte de nieuwe naam van Andre bekend. De Stadsprins van seizoen 2007/2008 zal onder de naam Andre l`Alpinist de vele Knopengeiners voorgaan tijdens het carnaval. Andre zal worden bijgestaan door zijn raadsheren, Arjan van Kooten, Ralph van Iterson en Leendert Scheel. Zijn kabinet bestaat verder uit Rick Verleun, Jan van Oostrum, Patrick van Oostrum en Marcel Vendrig! Het thema dit jaar is Carnaval in Tirol, dus een beetje kou kunnen de carnavalsvierders wel verwachten. Zeker omdat het carnaval erg vroeg valt in 2008. De grote carnavalsoptocht is al op zondag 3 februari!! De gezellige avond werd om 02.00 uur afgesloten. Les Boutonniers met de nieuwe Stadsprins Andre l'Alpinist zijn er weer klaar voor!Raadsheren

van links naar rechts:

Ralph van Iterson
Leendert Scheel
Prins Andre l'Alpinist
Arjan van Kooten


Fotografie: Marcel Kraan.

Knoopschat

Dit jaar wordt het de 8e keer dat het bestuur van Les Boutonniers de knoopschat uitreikt.

De knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of instelling die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het carnaval in Montfoort.

Voor dit jaar heeft het bestuur besloten de reden van toekenning in een bredere context te plaatsen. De Knoopschat 2008 gaat dit jaar naar een stichting die op vele momenten van zich laat spreken. Als het gaat om grote evenementen zoals b.v. de evenementenmarkt, de 24 uur van Montfoort, de V.O.M week, diverse seniorenactiviteiten en natuurlijk niet te vergeten het carnaval, zij staan met een groot team van vrijwilligers klaar om live verslag te doen! Gewapend met een mobiele studio, verbonden met de vaste studio aan de Waardsedijk laten zij vele luisteraars genieten van hun uitzendingen!

Al vele jaren hebben alle vrijwilligers van deze stichting bewezen een prominente plek binnen Montfoort en Linschoten te hebben veroverd. Voor jong en oud zijn er diverse programma's te beluisteren. Enkele programma's zijn: De Platerij, Country Express, Jazz Time, Bleustijd, Hollands op z'n Best, Spotlight, Aktueel Info Lokaal, Full House, Gezelligheid rond Etenstijd, De Zondagmorgenkoorts, Stadspraet, Postbus 190 Midweek FM en natuurlijk het programma dat voor Les Boutonniers en het carnaval in de omgeving erg belangrijk is, Feest mee met Cas en Boellee! Al deze, en nog veel meer programma's zijn voor vele luisteraars via de ether op 106.8 of op de kabel op 102.9 te beluisteren!

Sinds 2007 zijn alle inwoners van de gemeente Montfoort ook in staat om via RSM TV Tekst op kanaal 47+ al het nieuws te vernemen wat er zoal gebeurt! De vrijwilligers van de stichting verversen dagelijks de pagina's en met informatie over sport, politiek, verenigingen en vele andere zaken houden zij de vele RSM tekst lezers op de hoogte!

Het mag duidelijk zijn dat de stichting, hierna genoemd, een belangrijke schakel is geworden voor de gehele gemeenschap van Montfoort en Linschoten!

Het bestuur is bijzonder verheugd om juist deze stichting te onderscheiden met de Knoopschat. Met deze onderscheiding wil het bestuur alle vrijwilligers eren en heel hartelijk bedanken voor alles wat zij tot nu toe voor de Montfoortse gemeenschap hebben gedaan! Hun activiteiten zijn van grote betekenis voor onze bevolking.

Bestuur C.V. Les Boutonniers

top