Carnaval het jaar van Prins Berry le Tapageur


Seizoen: 2008 - 2009 Thema: het Jubileum


Prinsenbal


Jubileumjaar geopend met Jubileumprins

De 5 kandidaten, Arjan van Kooten, Hans Bode, Gerard Broekman, Wim Doove en Berry de Wit kregen verschillende vaardigheden voor hun kiezen. Wie was er het beste in “speechen” ? Wie had de beste kennis van de geschiedenis van Les Boutonniers en welke kandidaten konden het meest creatief omgaan met diverse andere opdrachten, zoals b.v. het zingen van het Boutonnierslied!

Na een spannende strijd bleven er 2 kandidaten over. Gerard Broekman en Wim Doove. Twee kandidaten die hun sporen meer dan verdient hebben gedurende het bestaan van de vereniging! Door een schimmig schaduwspel werd nog steeds niet echt duidelijk wie er met de scepter en de prinsenketting vandoor zou gaan om de Stadsprins van Knopengein te worden.

Aan het einde van de ceremonie werd het donker in de zaal en werd de Stadsprins aangekondigd. De verrassing was groot toen niet Gerard of Wim te voorschijn kwam! De bezoekers waren op het verkeerde been gezet want niemand minder dan Berry de Wit werd gehuldigd als de nieuwe jubileumprins voor het komende carnavalsseizoen.

Berry is al enkele jaren lid en is door de leden van Les Boutonniers gekozen als de 44 ste prins van Knopengein! De prins van verleden jaar, André Brugmans had de eer om de naam van de prins bekend te maken. De Stadsprins van 2009 zal tijdens het carnaval met Berry le Tapageur aangesproken dienen te worden. Het jubileumprinsenbal ging nog door tot in de late uurtjes en met de nieuwe jubileumprins zit het wel goed! Hij ging als laatste naar huis!Raadsheren

van links naar rechts:

Rob Bosch
Wilfred Gerritsen
Prins Berry le Tapageur
Rick Verleun


Fotografie: Marcel Kraan.

Knoopschat

De knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of vereniging die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het carnaval in Montfoort.

Dit jaar was het voor het bestuur geen moeilijke keuze. In ons jubileumjaar is er eigenlijk maar één groep die in aanmerking kan komen voor de Knoopschat 2009. Vanaf het begin van de oprichting van onze carnavalsvereniging zijn zij betrokken bij het Montfoortse carnaval. Dit betekent dat zij maar liefst 44 jaar een bijdrage leveren aan het carnaval in Knopengein.

Met veel enthousiasme gaan zij voorop in het carnaval. Door hun bijdrage aan het carnaval hebben wij ons altijd op een aanvaardbaar niveau kunnen presenteren. Maar ook voor de vele carnavalsvierders is het altijd een plezier om een polonaise te lopen op de muziek van de toekomstige Knoopschat dragers.

Het zal duidelijk zijn dat zij een belangrijke schakel vormen voor het carnaval in Knopengein. En door ze juist nu in ons jubileumjaar te onderscheiden met de Knoopschat willen wij onze dankbaarheid en waardering uitspreken voor het nimmer aflatende enthousiasme waarmee zij elk carnaval opnieuw de muzikale boventoon voeren. En dat al 44 jaar lang.

Met trots kunnen we u melden dat in dit jubileumjaar de Knoopschat 2009 is toegekend aan de fantastische Hofkapel De Knopentoeters.

Bestuur C.V. Les Boutonniers

top