Carnaval het jaar van Prins Theo d'Or


Seizoen: 2009 - 2010 Thema: Glitter en Glamour


Prinsenbal

In een druk bezochte leutbunker werd op zaterdag 14 november de aftrap gegeven voor het nieuwe carnavalsseizoen. Verleden jaar vierde de Montfoortse carnavalsvereniging nog het 44-jarig bestaan. Met vele extra activiteiten werd het een schitterend jubileumjaar.

De nieuwe stadsprins van het komende jaar werd op ludieke wijze bekend gemaakt! Aangezien het thema voor dit jaar, n.l. "Glitter en Glamour" werden de gasten verwelkomd over een rode loper.

Om 23.11 uur was het zover! Vier genomineerden kwamen samen met hun prachtig in gala geklede partners over de rode loper de zaal binnen! Gastspreker Theo van Kippersluis heette ze allen van harte welkom. Op het podium stond een gipsen afgietsel van een hand. De vier genomineerden moesten één voor één hun eigen hand in het afgietsel plaatsen. Wiens hand precies paste in het afgietsel zou de nieuwe prins voor 2010 worden! Toen bleek dat géén van de vier genomineerden in aanmerking kwam voor het prinsschap, eenvoudigweg omdat hun hand niet paste, begon het publiek zich te roeren. Wie zou er dan de nieuwe Stadsprins worden? Toen werd aan de gastspreker verzocht om voor de zekerheid zijn hand in het gipsen afgietsel te plaatsen en wat bleek, zijn hand paste wel! De nieuwe stadsprins was bekend! Theo van Kippersluis is de 45e prins van Knopengein. Onder de naam Theo d’Or zal hij alle carnavalsvierders voorgaan tijdens het komende carnaval.Raadsheren

van links naar rechts:

Terus Sluijs
Prins Theo d'Or
André BrugmansFotografie: Marcel Kraan.

Knoopschat

De knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of vereniging die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het carnaval in Montfoort.

Dit jaar zal de Knoopschat voor de 10e keer worden uitgereikt. Uitgereikt aan een persoon dit jaar. Een persoon wie veel betekend heeft voor de vereniging. Eerst jaren lang als lid. Ook nog een aantal jaar als voorzitter van deze vereniging. Daarna heeft hij jaren lang een zeer zware rol op zich genomen tijdens de optocht. Een Gouwe vent voor de vereniging en dus is het niet vreemd dat hij als prins van Les Boutonniers in 1987, deze Gouwe titel met zich mee droeg.

Hij heeft altijd open gestaan voor het geven van zijn mening over wat wij als carnavalsvereniging allemaal willen en doen. Zowel gevraagd als ongevraagd, maar altijd met een gouden hart voor carnavalsvereniging Les Boutonniers en carnaval in Knopengein in het bijzonder.

Boutonniers, Knopengeiners met trots kunnen we u melden dat de Knoopschat 2010 is toegekend aan een fantastische nestor en vraagbaak van de vereniging, Jacques Delissen.

Bestuur C.V. Les Boutonniers

top

Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief November 2009
Nieuwsbrief December 2009
Nieuwsbrief Januari 2010
Nieuwsbrief Feberuari 2010