Carnaval het jaar van Prins Jean d'Expression


Seizoen: 2010 - 2011 Thema: Spreekwoorden en Gezegde


Prinsenbal


Zaterdag 13 november was het zover Carnavalsvereniging Les Boutonniers presenteerde op ludieke wijze zijn Stadsprins.Alweer de 46e prins sinds de oprichting in 1965.

Om 23.11uur precies werd begonnen met de ontknopingsceremonie. Op een groot scherm werd de zoektocht naar de nieuwe Prins vertoond. De zoektocht begon in Delft.Naar men zegt een plaats waar veel prinsen verblijven. De Nieuwe Kerk bracht geen uitkomst. Vervolgens is er gekeken of er een oplossing gevonden kon worden bij Royal Delft, onze nationale trots op het gebied van Delfts Blauw. Wel veel spreekwoorden en Delfts Blauw, maar geen nieuwe Stadprins voor Knopengein.

Dan toch maar dichter bij huis gezocht. De camera liet 3 potentiële Prinsen, in prinsenpak zien in huiselijke omgeving. Allen lieten zien hoe goed zij een Delftblauwe tegel van een spreekwoord konden voorzien. Van achteren gefilmd en dus onherkenbaar voor het publiek. De spanning steeg en de namen gingen dan ook met sneltrein vaart door de zaal. De laatste van de kandidaten bracht het er duidelijk het beste vanaf. Maar wie was het nu? Het grote moment was aangebroken, alleen het silhouet van de nieuwe Stadsprins was zichtbaar achter een scherm met allemaal tegeltjes. En toen met veel rook kwam hij tevoorschijn.

De nieuwe stadsprins van Knopengein, Prins Jean d’Expression! In het dagelijks leven Hans Bode, getrouwd met Jeannette en samen hebben zij drie kinderen; Sascha, Dave en Mike. Hij is al jaren werkzaam als zelfstandig ondernemer in Montfoort. De nieuwe prins onthulde zijn thema en dat wordt voor het seizoen 2010-2011 "Spreekwoorden en gezegdes". Hij gaf aan er ontzettend veel plezier en zin in te hebben en hij wenste iedereen een fantastisch carnaval toe. Samen met hofkapel de Knopentoeters werd het een gezellige avond. Knopengein is weer klaar voor het carnaval.

Raadsheren

van links naar rechts:

Patrick van Oostrum
Rick Verleun
Prins Jean d'Expression
Rene Kooijman


Fotografie: Marcel Kraan.
Knoopschat

De knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of vereniging die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het carnaval in Montfoort.

Dit jaar zal de Knoopschat voor de 11e keer worden uitgereikt. Uitgereikt aan een vereniging dit jaar. Een vereniging welke past bij het getal 11 van de 11e Knoopschat. Een vereniging welke veel betekend heeft voor het carnaval in Kopengein. Opgericht 7 juli 1971 in café De Kroon, en dus al bijna 40 jaar onderdeel van Knopengeinscarnaval. Opgericht door Hennie van de Berg, Wallie de Mooi, Kees Kooiman en Wim Verheul. Vanuit groot Knopengein (Café De kroon en Het Gouden Hoofd) verhuist naar Klein Knopengein (De Posthoorn) en naar De Burcht van Hofland (Ons Hoffie). Met markante leden als Wim Verheul, grootvorst Steef Burger, Jan den Hartog en John Sangers.

Boutonniers, Knopengeiners met trots kunnen we u melden dat de Knoopschat 2011 is toegekend aan een geweldige vereniging, welke helaas op houdt te bestaan, Carnavalsvereniging De Brugzichters.

Bestuur C.V. Les Boutonniers

top

Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief November 2010
Nieuwsbrief December 2010
Nieuwsbrief Januari 2011
Nieuwsbrief Feberuari 2011