Carnaval het jaar van Prins Ralph Créateur de Couleur


Seizoen: 2011 - 2012 Thema: We geven knopengein kleur


Prinsenbal

Op vrijdag 11 november 2011 werd tijdens het 11e van de 11e feest de nieuwe Stadsprins van Knopengein bekend gemaakt. Op deze unieke datum (11e van de 11e van de 11e) werd een uniek feest gevierd op een unieke locatie en met als ontknoping een unieke Prins.

Om 11 over 11 precies werd begonnen met de ontknopingceremonie. Onder luid trompetgeschal werd de nieuwe Stadsprins in de Commanderijen van St. Jan aan het publiek bekend gemaakt.
Met een trots gezicht kwam Ralph van Iterson in het spotlicht uit de rook op het bordes tevoorschijn. Nadat hij door zijn aanstaande raadsheren van de Prinselijke versierselen was voorzien daalde hij de trap af alwaar ex Prins Jean d’Expression de naam van de kersverse Prins bekend maakte. Ralph zal tijdens het carnaval door het leven gaan als Ralph Créateur de Couleur.

Nu was de tijd gekomen voor Ralph om de talrijke toehoorders toe te spreken. Hij vertelde het publiek dat hij heel veel zin heeft in het carnaval en dat hij zeer trots is de Stadsprins van Knopengein te mogen zijn. Verder hoopt hij op een fantastisch maar vooral kleurrijk carnaval, daarom ook zijn thema: "We geven Knopengein kleur".

Ralph, 47 jaar oud en in het dagelijks leven salaris administrateur bij een grote witgoed fabrikant ("Er is geen betere") en samenwonend met zijn Prinses voor het leven Margie, is een geboren en getogen Montfoorter en inmiddels al 7 jaar lid van de vereniging alwaar hij in diverse commissies actief is (seniorencarnaval en de wagenbouwcommissie). Hij is ook lid geweest van het bestuur en daarin meerdere jaren penningmeester van de vereniging geweest.

Na het bekendmaken van het thema werden de raadsheren Theo van Kippersluis, Ronald Vianen en André Brugmans en de raad van 11 geïnstalleerd. Nu was het tijd voor de polonaise en ging het feest tot in de kleine uurtjes door. Les Boutonniers is weer klaar voor en nieuw carnavals seizoen

 

Raadsheren

van links naar rechts:

Theo van Kippersluis
Andre Brugmans
Prins Ralph Créateur de Couleur
Ronald Vianen


Fotografie: Marcel Kraan.


 

Knoopschat

De knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of instelling die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het carnaval in Montfoort.
 
Dit jaar werd de Knoopschat voor de 12e keer worden uitgereikt. Uitgereikt aan een stichting dit jaar. Een stichting welke zich al jaren inzet voor het carnaval in Knopengein. Het bestaan van deze stichting gaat terug naar 1905. Een hele leeftijd. Veel ouder dan het carnaval in Knopengein. Het carnaval in Knopengein waar zij zich elk jaar weer voor inzetten. In 1985 werd het gebouw, waar deze stichting eigenaar van is, verbouwd tot hoe wij het nu kennen. Ze hebben zich voornamelijk gericht op de jeugd tijdens het carnaval. Wie is daar niet begonnen met carnaval vieren?

Boutonniers, Knopengeiners, met trots kunnen we u melden dat de Knoopschat 2012 is toegekend aan een stichting, welke zeer veel betekent heeft en nog steeds zeer veel betekent voor het carnaval in Knopengein, Stichting St. Joseph.
 
Bestuur C.V. Les Boutonniers

top

Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief Oktober 2011
Nieuwsbrief Januari 2012
Nieuwsbrief Februari 2012
Nieuwsbrief Februari 2012 (extra)
Nieuwsbrief Maart 2012