Carnaval het jaar van Prins Edwin le Trésorier


Seizoen: 2012 - 2013 Thema: Carnaval in het Dierenrijk


Prinsenbal

Op zaterdag 10 november was het gezellig druk toen de ceremonie begon.

Allereerst moest er nog afscheid genomen worden van de Stadsprins van vorig jaar. Prins Ralph Créateur de Couleur werd van zijn Prinselijke versierselen “verlost” en werd gehuld in zijn dagelijkse kostuum als kunstschilder. De stofjas en artistieke alpinopet zaten hem als gegoten en hij was weer gewoon Ralph van Iterson.

Hierna kwamen er exotische danseressen het balkon op en werd de zaal door DJ John gevuld met jungle en dierengeluiden. Tevens kwamen op de trap naar het balkon allerlei dieren zoals een gorilla, een hond,leeuw, een beer en zelfs een dinosaurus te staan. Deze dieren vormde even later een mooie erehaag voor 3 prominente beesten die op het balkon plaats namen. Tot grote schrik van het publiek kwam er nu een jager de Commanderije van Sint Jan binnen en deze jager wist met een paar welgemikte schoten 2 van de prominente beesten koelbloedig om te leggen. Er bleef dus 1 dier staan, een mooie statige leeuw. Deze leeuw werd snel van zijn dierlijke kostuum ontdaan en daar was hij, de nieuwe Stadsprins van Knopengein, Prins Edwin le Trésorier.

Edwin le Trésorier kreeg nu de gelegenheid het publiek voor het eerst als Stadsprins toe te mogen spreken. Hij vertelde dat hij beretrots is de Stadsprins van Knopengein te mogen zijn en dat hij heel veel zin heeft in het carnaval en hij hoopt dat het een beestachtig goed feest mag worden. Daarom ook zijn thema “Carnaval in het Dierenrijk”.

Edwin van Oostrum, zoals de nieuwe Prins in het dagelijks leven heet, is 36 jaar oud en getrouwd met Janet. Ze hebben 2 kinderen (Tess en Luuk) en een dove hond. Edwin is werkzaam als receptionist / gastheer bij autobedrijf van Jaarsveld in Montfoort. Edwin is een geboren en getogen Montfoorter en 5 jaar lid van de vereniging. Edwin is de huidige penningmeester, vandaar zijn prinselijke naam "le Trésorier", van de vereniging en maakt dus onderdeel uit van het bestuur.

Na het bekendmaken van het thema werden de raadsheren Peter de Rooij, Rick Verleun en Patrick van Oostrum (de grote broer van de Prins) en de raad van 11 geïnstalleerd. Hierna was het uiteraard tijd voor de polonaise en ging het feest tot in de kleine uurtjes door onder de geweldige klanken van hofkapel Zwup.

Les Boutonniers denkt dat iedereen met dit thema weer voldoende aanleiding heeft zich beestachtig mooi te kleden en dat ook de wagens op zondag 10 februari tijdens de grote optocht er fantastisch uit kunnen gaan zien. De leden van de vereniging hebben er weer veel zin in.

 

Raadsheren

van links naar rechts:

Patrick van Oostrum
Rick Verleun
Prins Edwin le Trésorier
Peter de Rooij
Fotografie: Marcel Kraan.


Knoopschat

De knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of instelling die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het carnaval in Montfoort.

Dit jaar zal de Knoopschat voor de 13e keer worden uitgereikt. Uitgereikt aan een groep dit jaar. Een groep welke zich al jaren inzet voor het carnaval in Knopengein. Ze maken de allerkleinste van Knopengein al op vroege leeftijd bewust van het carnaval. Van het feest en de achterliggende gedachte van Carnaval. Jaren lang zonder enige twijfel verbonden en verweven met carnaval in Montfoort. De bezoeken zijn onvergetelijk, de medewerking volledig, overleggen kritisch maar altijd gericht op de kinderen.

Boutonniers, Knopengeiners, met trots kan we u melden dat de Knoopschat 2013 is toegekend aan een groep, welke zeer veel betekent heeft en nog steeds zeer veel betekent voor het carnaval in Knopengein, de gezamenlijke basisscholen van Montfoort, De Hobbistee, De Heeswijk en de Howibloschool.

Bestuur C.V. Les Boutonniers

 

top

Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief November 2012
Nieuwsbrief December 2012
Nieuwsbrief Januari 2013
Nieuwsbrief Februari 2013
Nieuwsbrief Maart 2012