Carnaval het jaar van Prins Marten le Plongeur


Seizoen: 2014 - 2015 Thema: Carnaval in de onderwater wereld


Prinsenbal

Ook dit jaar was het op zaterdag 8 november weer gezellig druk in de Commanderije van St. Jan toen om ca. 11 over 11 in de avond de ceremonie rondom de bekendmaking van de nieuwe Stadsprins begon.Voordat de nieuwe Stadsprins bekend werd gemaakt moest er eerst nog afscheid genomen worden van de Stadsprins van het vorig jaar. Onder leuke Hollandse muziek werd Prins Terus l'Exceptionnel ontdaan van de Prinselijke versierselen en was hij weer gewoon Terus Sluijs.

Hierna werd er een film getoond waarin de bezoekers beelden zagen van een diepzeeduiker die uit de zee verscheen op het strand van Hoek van Holland, die ook in de haven van Rotterdam werd gesignaleerd, die een duik nam bij de sluizen in Gouda en uiteindelijk uit De Hollandsche IJssel tevoorschijn kwam en Onder de Boompjes op klauterde. Hierna liep de duiker onder de poort van Het Oude Stadhuis Montfoort binnen en klopte aan op de deur van De Commanderije. Op dat moment ging de deur van De Commanderije open en kwam de duiker live binnen. Via de grote trap liep de duiker het bordes op waarna hij door een aantal leden van Les Boutonniers van zijn natte kledij bevrijd werd. Als laatste nam hij zijn grote koperen duikhelm af en daar was hij, de nieuwe Stadsprins van Knopengein. Het is Marten van der Veen, die als Stadsprins Marten le Plongeur de feestgangers dit seizoen voor zal gaan in het carnaval.

Als grote hobby heeft Marten de duiksport en daarom ook zijn thema: "Carnaval in de Onderwaterwereld". Ook verklaard deze hobby de Prinsennaam, Le Plongeur is de franse vertaling voor De Duiker. De Stadsprins denkt dat alle bezoekers aan de diverse carnavalsfeesten zich met dit thema helemaal uit kunnen leven en hoopt ook dat de deelnemers aan de Grootse Optocht op zondag 15 februari hun wagens in onderwater taferelen omtoveren.

Marten is 47 jaar oud en is getrouwd met Marleen. Hij woont al 15 jaar in Montfoort maar komt oorspronkelijk uit Noordhorn, een dorpje valkbij Groningen. Marten is werkzaam als teamleider beveiliging op het Justitieel Complex op Schiphol. Hij is momenteel 6 jaar lid van de carnavalsvereniging en is ook bestuurslid. Tevens vervult hij vele taken in de commissie structuur binnen de vereniging.

Nadat het thema bekend was gemaakt werden de Raadsheren Theo van Kippersluis, Edwin van Oostrum en André Brugmans en ook de raad van 11 door de Stadsprins geïnstalleerd. Nu was het de hoogste tijd om onder begeleiding van de pretkapel ZWUP de polonaise in te zetten. Het feest kon nu echt losbarsten en het was al snel een dolle boel. Het feest duurde nog tot in de kleine uurtjes en de aftrap voor het nieuwe seizoen was een zeer geslaagde avond. Dat beloofd wat voor de rest van het seizoen!!!.

Raadsheren

van links naar rechts:

Edwin van Oostrum
André Brugmans
Prins Marten le Plongeur
Theo van Kippersluis
Fotografie: Marcel Kraan.


Knoopschat 2015


Leendert Scheel

Leendert

De knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of instelling die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het carnaval in Montfoort.

Dit jaar zal de Knoopschat voor de 15e keer worden uitgereikt. Uitgereikt aan een een man die zich al jaren inzet voor onze vereniging. Eerst jaren lang als lid van de vereniging. Daarin is hij onder andere voorzitter geweest van Les Boutonniers. Nadat hij gestopt is met Les Boutonniers, bleef hij betrokken bij de wagenbouw en als jury lid van de optocht. In 2009 is hij erevoorzitter geworden van onze vereniging. Ook is hij altijd bereid om zijn mening te geven over wat wij als vereniging doen en betekenen voor Knopengein. Eén onderscheiding mist hij nog wat ons betreft. 

Boutonniers, Knopengeiners, met trots kunnen we u melden dat de Knoopschat 2015 is toegekend aan een persoon, die zeer veel betekent heeft en nog steeds zeer veel betekent voor het carnaval in Knopengein en Les Boutonniers in het bijzonder, Leendert Scheel. 

Bestuur C.V. Les Boutonniers 

top

Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief (eind) Januari 2015
Nieuwsbrief Januari 2015
Nieuwsbrief November 2014
Nieuwsbrief Oktober 2014

top

Prinsenlied

(melodie Gebroeders Ko - Duiken in de zee)

Vandaaaaaag ... dan gaan we lekker carnavalluuhhh,
wie gaat er mee (wie gaat er mee)?
al in de zee (al in de zee)

Ja hierrrrr ... tussen het zeewier en de kwallen,
in Knopengein (in Knopengein),
dat is dol-fijn (dat is dol-fijn).

Duik met ons onderwater, feestje bouwen,
Waar blijf je nou? Zie je al blauw?
De Boutonniers, ze zijn niet meer te houwen
wie duikt er mee, al in de zee?

(refr. 2x)
Duiken, duiken, duiken in de zee,
en Marten Le Plongeur die neemt je mee.
We duiken 1, we duiken 2,
we duiken 3 keer na elkaar.
Je moet er effe door, (2e x: vermoeiend is het wel)
maar ach het bier staat al weer klaar.

Jaaaa.. in Knopengein tussen de vissen,
is ons domein (is ons domein),
het is dol-fijn (het is dol-fijn).

Dit oooonderwaterfeest mag je niet missen, 
dus duik je mee (dus duik je mee),
al in de zee (al in de zee).

Ja zet ... je badmuts op, dan gaan we zwemmen,
Doe niet zo saai! Oh help, een haai!
De Boutonniers die zijn niet meer te remmen,
Al weer een kwal! Het is hier bal!

(refr.4x) 
Duiken, duiken, duiken in de zee,
en Marten Le Plongeur die neemt je mee.
We duiken 1, we duiken 2,
we duiken 3 keer na elkaar.
Je moet er effe door, (2e x: vermoeiend is het wel)
maar ach het bier staat al weer klaar.

Vermoeiend is het wel,
maar ach het bier staat al weer klaar.