Carnaval het jaar van Prins Stefan le Blagueur


Seizoen: 2015 - 2016 Thema: Rock around Knopengein


Prinsenbal

Tijdens het 11e van de 11e feest was het ook dit jaar op zaterdag 14 november gezellig druk in de Commanderije van St. Jan. Tijdens deze avond was het weer tijd om rond de klok van 11 over 11 de nieuwe Stadsprins van Knopengein bekend te maken.

Voordat de nieuwe Stadsprins bekend werd gemaakt moest er eerst nog afscheid genomen worden van de Stadsprins van het vorig jaar. Marten le Plongeur moest zijn Prinselijke versierselen inwisselen voor een duikbril, snorkel en zwembandjes en kon weer "gewoon" als Marten van der Veen onderduiken in Montfoort. 

Niet veel later kreeg het publiek de begin tune van het legendarische pop-programma TopPop te horen en stond er niemand minder dan Ad Visser op het podium. Ad Visser nam de bezoekers mee op een reis door de geschiedenis van de muziek. Beginnend in de huidige tijd met de harde beat van een Hardstyle nummer ging de reis terug in de tijd om via Disco ,Ska, de Blues uiteindelijk in de Rock 'n Roll terecht te komen. Tijdens de diverse muziek genres deden de leden van Les Boutonniers hun best hier zo ritmisch mogelijk op te bewegen wat af en toe tot grote hilariteit bij de toeschouwers leidde. 

Aangekomen in het Rock 'n Roll tijdperk kwam er niemand minder dan de King of Rock 'n Roll, Elvis Presley op het podium. Nadat ook Elvis zijn act had gedaan bleek het niet The King te zijn maar bleken we te maken hebben met The Prins. De vetkuif werd afgenomen, de zonnebril verwijderd en ook het Elvis kostuum werd uitgetrokken en daar stond hij, de nieuwe Stadsprins van Knopengein. Het is Stefan van Scherpenzeel, die als Stadsprins Stefan le Blagueur de feestgangers dit seizoen voor zal gaan in het carnaval. 

Hierna spreekt de nieuwe Stadsprins het publiek toe. Hij verteld heel veel zin te hebben in het aanstaande Carnaval waaraan hij het thema "Rock around Knopengein" heeft gehangen. Stefan is een groot fan van Amerika en dan zeker van het tijdperk met de Jukebox, vetkuiven, lekker Rock 'n Roll muziek, hamburgers en grote auto's. 

Zijn naam staat eigenlijk los van het thema en is meer een verwijzing naar de geintjes die Stefan altijd graag uithaalt tijdens het Carnaval met de overige leden van Les Boutonniers. Le Blagueur staat vrij vertaald voor "De Grapjas", en dat is Stefan maar wat graag. 

De Stadsprins denkt dat de carnavalsvierders met het thema "Rock around Knopengein" goed uit de voeten zullen kunnen om zichzelf maar ook de wagens tijdens de Grootse Optocht op zondag 7 februari leuk en origineel aan te kleden. 

Stefan is 41 jaar oud en is getrouwd met Louise. Samen hebben ze een dochter Dieuwertje en uit een eerdere relatie heeft Louise nog 2 kinderen, Shirley en Marc. Stefan woont zijn hele leven al in Montfoort en hij is werkzaam als senior crane supervisor bij de firma Mammoet uit Schiedam. Stefan is al 15 jaar lid van de carnavalsvereniging en is al jaren de rots in de branding tijdens de organisatie van de optocht, hij is voorzitter van de optochtcommissie. 

Nadat het thema bekend was gemaakt werden de Raadsheren Rick Verleun en André Brugmans en ook de raad van 11 door de Stadsprins geïnstalleerd. Hierna was het tijd om te gaan feesten. De polonaise werd ingezet door pretkapel ZWUP en het bleef nog lang gezellig in de Commanderijen. De aftrap van het nieuwe seizoen was weer prima, dat beloofd weer veel goeds voor het feest in februari. 

Raadsheren

van links naar rechts:

Rick Verleun
Prins Stefan le Blagueur
André Brugmans
Fotografie: Marcel Kraan.


Knoopschat 2016


Jolande Vermeulen

Leendert scheel

De Knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of instelling die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het carnaval in Montfoort.

16 jaar Knoopschat en 16 jaar  in Antoniushof zijn nu zeer nauw met elkaar verbonden. Dit jaar zal de Knoopschat voor de 16e keer worden uitgereikt. Uitgereikt aan een vrouw die zich al 16 jaar inzet voor de ouderen in Montfoort en voor het Senioren Carnaval in Knopengein in het bijzonder. Jarenlang is zij de drijvende kracht achter alle activiteiten georganiseerd door Les Boutonniers in het Antoniushof. Maar ook tijdens de avondvierdaagse op pad met de rolstoelgroep doet zij met grote toewijding en zo te zien met veel plezier.

Boutonniers, Knopengeiners, geachte aanwezigen, geachte senioren van Knopengein, met trots kan ik u melden dat de Knoopschat 2016 is toegekend aan een persoon, die zeer veel betekent voor senioren carnaval in Knopengein en alle senioren in en om Antoniushof, Jolanda Vermeulen

 
top

Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief Januari 2016
Nieuwsbrief December 2015
Nieuwsbrief November 2015

top