Carnaval het jaar van Prins Kevin le Rêveur du Futur


Seizoen: 2017 - 2018 Thema: Knopengein in Dromenland


Prinsenbal

Prins Kevin le Rêveur du Futur

Het was met behoorlijk wat Carnavalsvierders (en nieuwsgierigen) gezellig druk op zaterdagavond 11 november in Kasteel Montfoort alwaar rond 11 over 11 de nieuwe Stadsprins van Knopengein bekend werd gemaakt.

Uiteraard moest er eerst nog afscheid genomen worden van de Stadsprins van vorig jaar. Prins Dennis le Peintre du Bonheur moest zijn Prinselijke versierselen weer netjes inleveren en kreeg 2 levensgrote Jokerkaarten omgehangen, verwijzend naar zijn thema van het vorige Carnavalsseizoen, Knopengein Casino. Onder luid applaus was Dennis weer gewoon Dennis Boele, schilder van beroep. 

Hierna werd het publiek middels een slide-show verteld dat de nieuwe Stadsprins iemand moet zijn die zo van het Carnaval bezeten is dat hij er dag en nacht aan denkt en van droomt. Op het podium namen om beurten 3 redelijk slaperige, in nachthemd gehulde, leden van de vereniging in een stoel plaats en middels de moderne techniek kon Klaas Vaak de bezoekers op het scherm hun dromen tonen. 

Eerst werden de dromen van Patrick van Oostrum aan het publiek getoond. Maar ondanks dat Patrick het Carnaval een fantastisch feest vindt droomt hij er meer van in een rockband te spelen, helaas dus geen Prins die Patrick heet dit jaar. 

Daarna werden de dromen van Ruben Hesselink zichtbaar. Maar deze beelden zouden eigenlijk gecensureerd moeten worden. Ruben droomt eigenlijk meer van de vrouwelijke medemens dan van het Carnaval. Ook Ruben is dus niet de nieuwe Stadsprins. 

Dan was het de beurt aan Justin Verburgt, zou hij dan de nieuwe Stadsprins zijn? Maar zijn dromen waren een mix van het maken van muziek en van het zijn van een meester chef-kok. Ook Justin kan dus niet de nieuwe Stadsprins zijn.
 
Hierna werd het stil en hoorden we achter in de coulissen nog iemand snurken en ook zijn dromen werden op het scherm zichtbaar. Polonaise, confetti, feestvieren en verklede mensen….. was dit dan inderdaad wel de nieuwe Stadsprins? De wekker ging en er kwam langzaam beweging van onder het dekbed. Het dekbed werd opengeslagen en daar zat op de bedrand Kevin van Engelen, de enige die dag en nacht droomt van het Carnaval van nu en dat van de komende jaren in Knopengein. De ideale persoon om de nieuwe Stadsprins van Knopengein te mogen zijn.

Kevin zal het komende seizoen de Carnavalsvierders voorgaan als Kevin le Rêveur du Futur, de Dromer van de Toekomst. Met zijn 27 jaar is Kevin bijna de jongste Stadsprins ooit van Knopengein en laat hij zien dan Carnavalsvereniging Les Boutonniers ook naar de toekomst kijkt. 

Kevin le Rêveur du Futur sprak hierna het publiek toe en vertelde dat hij enorm blij is Stadsprins van Knopengein te mogen zijn en dat hij heel veel zin heeft in het Carnaval. Kevin droomt graag van mooie dingen en Carnaval is daar zeker één van. Hij droomt ook dat het mooiste feest van het jaar nog heel lang in Knopengein gevierd zal worden. Daarom ook zijn thema: “Knopengein in Dromenland”.

Kevin is dus 27 jaar oud en is geboren en getogen in Montfoort. Hij is beveiliger van beroep en daar gaan vaak hele afwisselende werktijden en uitdagingen mee gepaard. In zijn vrije tijd is hij veel bij MSV ‘19 te vinden want hij is coach van het 3e team. Het Carnaval is hem met de paplepel ingegoten want al als tiener liep hij mee in de Raad van 11 bij Carnavalsvereniging “De Brugzichters” alwaar zijn vader lid was.

Kevin is nu 5 jaar lid van Les Boutonniers en zit in de Commissie van de Toekomst, de School- en Kindercommissie en in de Commissie Bals en Evenementen voor de activiteiten in de SOOS, verder doet hij een deel van de ledenadministratie voor de “Vrienden van Les Boutonniers”.

Na het bekendmaken van het thema werden de Raadsheren Michael Hummel, Ruben Hesselink en André Brugmans en uiteraard ook de Raad van 11 geïnstalleerd. Hierna was het tijd voor de polonaise onder begeleiding van de feestelijke klanken van hofkapel ZWUP. Leuk was het dat ook de kersverse Prinses van Les Femmes de Coeur, Prinses Christel Dansant de la Couleur, op het feest aanwezig was. De 2 nieuwe hoogheden hadden het zeer naar hun zin en het feest ging tot in de kleine uurtjes door. 

Carnavalsvereniging Les Boutonniers denkt dat alle Knopengeiners met het thema “Knopengein in Dromenland” weer een mooi aanknopingspunt hebben om zich fantastisch mooi te verkleden en dat ook de wagens op zondag 11 februari 2018 tijdens de grote optocht er fantastisch uit kunnen gaan zien. De vereniging droomt van een fantastisch feest en heeft er al weer heel veel zin in.

Raadsheren

van links naar rechts:
Andre Brugmans
Prins Kevin le Rêveur du Futur
Ruben Hesselink
Michael Hummel

Knoopschat 2017


Ad Spruit


De Knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of instelling die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het Carnaval in Montfoort.

Dit jaar zal de Knoopschat voor de 18e keer worden uitgereikt. Uitgereikt aan een man die al van kinds af aan jaarlijks het Carnavalsfeest met hoofdletters in zijn agenda heeft staan.
Al jaren gaat hij verkleed als een Argentijnse Voetbalheld de Knopengeinse Leutbunkers af. Verder is hij al sinds 1998 vaste correspondent in onze Carnavalskrant De Knopengeiner, daarin altijd klaar om ons Knopengeiners een vrolijke spiegel voor te houden.
Daarnaast is hij als woordvoerder en touwtrekker van Stichting Tent Activiteiten Montfoort (kortweg STAM) veel bezig om Montfoort van allerlei feesten te voorzien, waaronder bijvoorbeeld ons eigen “Pullen op De Plaats” feest.
Kortom, deze man is niet iemand die het organiseren van een feestje uit de weg gaat en dat zien wij, Knopengeiners, natuurlijk maar wat graag.

Boutonniers, Knopengeiners, geachte aanwezigen, met trots kunnen we u melden dat de Knoopschat 2018 is toegekend aan een persoon, die zeer veel betekent voor Les Boutonniers en het in stand houden van Bourgondisch Montfoort in het bijzonder, Adje Spruit.


top

Nieuwsbrieven


Nieuwsbrief februari 2018
Nieuwsbrief januari 2018
Nieuwsbrief oktober 2017

top