Knoopschat 2018


De Knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of instelling die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het Carnaval in Montfoort.

Dit jaar zal de Knoopschat voor de 18e keer worden uitgereikt. Uitgereikt aan een man die al van kinds af aan jaarlijks het Carnavalsfeest met hoofdletters in zijn agenda heeft staan.
Al jaren gaat hij verkleed als een Argentijnse Voetbalheld de Knopengeinse Leutbunkers af. Verder is hij al sinds 1998 vaste correspondent in onze Carnavalskrant De Knopengeiner, daarin altijd klaar om ons Knopengeiners een vrolijke spiegel voor te houden.
Daarnaast is hij als woordvoerder en touwtrekker van Stichting Tent Activiteiten Montfoort (kortweg STAM) veel bezig om Montfoort van allerlei feesten te voorzien, waaronder bijvoorbeeld ons eigen “Pullen op De Plaats” feest.
Kortom, deze man is niet iemand die het organiseren van een feestje uit de weg gaat en dat zien wij, Knopengeiners, natuurlijk maar wat graag.

Boutonniers, Knopengeiners, geachte aanwezigen, met trots kunnen we u melden dat de Knoopschat 2018 is toegekend aan een persoon, die zeer veel betekent voor Les Boutonniers en het in stand houden van Bourgondisch Montfoort in het bijzonder, Adje Spruit.