Knoopschat 2024

De Knoopschat is een onderscheiding van C.V. Les Boutonniers die toegekend wordt aan een persoon of instelling die zich tot op heden op een bijzondere manier heeft ingezet voor het Carnaval in Knopengein in het algemeen of voor onze vereniging in het bijzonder.

Dit jaar is de Knoopschat voor een bijzondere man, die het als enige persoon in Knopengein al jaren voor elkaar krijgt om tussen de ~15-25 mannen met een kater, om 10:00 uur stil, en met gepaste aandacht, in de kerk te laten zitten. Met een persoonlijkheid net zo kleurrijk als iedereen die op carnavalszondag de Geboorte H. Johannes de Doperkerk vult met vrolijke kledij, verzorgt hij al jaren de Carnavalsmis.

Dat doet hij met veel passie voor het geloof en de medemens, kennis en humor. Zijn betrokkenheid en de manier van spreken inspireert menig nog dronken carnavalsvierder op zondagmorgen. Dit doet hij al vanaf 2010 en wij hopen dat hij dit nog heel wat jaren zal blijven doen.

Boutonniers, Knopengeiners, geachte aanwezigen, met trots kan ik u melden dat de Knoopschat 2024 door het bestuur van C.V. Les Boutonniers is toegekend aan onze jaarlijkse Voorganger, voor ons de carnavalspastoor van Knopengein, Bernhard Höfte.

Bestuur C.V. Les Boutonnier