Wat doet Carnavalsvereniging Les Boutonniers?

Carnavalsvereniging (C.V.) Les Boutonniers organiseert al ruim 55 jaar (opgericht 1965) het Carnaval in Knopengein (Montfoort tijdens het Carnaval). Middels allerlei feesten, evenementen en acties probeert C.V. Les Boutonniers het Carnaval voor een ieder in Montfoort toegankelijk en zichtbaar te maken. Van 4 tot 104, een ieder kan meegenieten van het mooiste feest van het jaar.

Als hoogtepunt elk jaar hebben we natuurlijk onze optocht op de Carnavalszondag waar vele wagens en loopgroepen door de straten van Knopengein trekken.

Thuishaven van C.V. Les Boutonniers is al sinds de oprichting gelegen aan de Hoogstraat 41 te Montfoort. Restaurant “De Heeren van Montfoort” (Voorheen “De Gouden Leeuw”) is het episch centrum van de activiteiten van C.V. Les Boutonniers. Ook worden er meerdere grote activiteiten georganiseerd in verenigingsgebouw St. Joseph te Montfoort.

Naast de activiteiten rondom het Carnavalsweekend organiseert C.V. Les Boutonniers ook een aantal extra evenementen op andere tijdstippen in het jaar. Denk hierbij aan bv. de Koningsbingo op de avond voor Koningsdag voor de ouderen van Montfoort en het Oktoberfest “Pullen op de Plaats” voor een ieder die wel van een biertje en gezelligheid houdt (Dit doen wij samen met Stichting tent Activiteiten Montfoort en de lokale horeca op De Plaats).