Robèrt le Porteur de Chaleur is onze nieuwe Stadsprins

Het was gezellig druk op vrijdagavond 11 november in De Commanderij van St. Jan te Montfoort alwaar rond 11 over 11 de nieuwe Stadsprins van Knopengein bekend gemaakt zou gaan worden.

Uiteraard moest er eerst nog afscheid genomen worden van de Stadsprins van vorig jaar. Prins Wesley le Pêcheur moest zijn Prinselijke versierselen weer netjes inleveren en werd in zijn zuidwester gehesen en met zijn hengel naar de waterkant gestuurd om weer heerlijk anoniem te gaan vissen.

Het was de bezoekers al opgevallen dat het buiten bij de Commanderijen erg koud was. De temperatuur zakte zelfs zo erg dat deze tot onder het vriespunt daalde. De buitentemperatuur was zelfs zo laag dat via de hoofdingang van de Commanderijen een heuse sneeuwpop naar binnen kwam om wat behaaglijkheid te zoeken. De sneeuwpop was van harte welkom en werd geflankeerd door een 3-tal leden van Les Boutonniers in mooie winters smokings die hem naar het bordes bovenaan de trap escorteerden.

Eenmaal op het bordes aangekomen werd de sneeuwpop gevraagd zich aan de bezoekers bekend te maken. Onder het witte hoofd van de sneeuwpop kwam een voor de meeste bezoekers bekend gezicht tevoorschijn. Daar stond hij dan, Rob den Hartog is de nieuwe Stadsprins van Knopengein.

Rob zal het komende seizoen de Carnavalsvierders voorgaan als Robèrt le Porteur de Chaleur, “De Brenger van Warmte”. En laten we dat nou net op deze kille avond goed kunnen gebruiken.

Robèrt le Porteur de Chaleur sprak hierna het publiek toe en vertelde dat hij enorm blij is Stadsprins van Knopengein te mogen zijn en dat hij heel veel zin heeft in het Carnaval. Hopelijk kan het mooie feest dit jaar weer zonder beperkingen, vanwege de Corona, geheel doorgaan. Hij hoopt op een koude periode rondom het Carnavalsweekend want zijn thema is “Knopengeins Winter Wonderland”.

Rob is 50 jaar jong, is geboren in Oudewater en opgegroeid in de Snelrewaard. Hij woont inmiddels alweer 14 jaar in Montfoort. Hij is getrouwd met Femke en heeft met haar 2 kinderen (Luuk en Nora). Uit een eerdere relatie heeft Rob nog 2 dochters (Anouk en Tessa). Door de weeks is Rob werkzaam als technisch project coördinator bij een van de grootste bedrijven op het gebied van alles rondom verwarmingssystemen. Zijn Prinsennaam verwijst dus naar hetgeen Rob door de weeks doet, namelijk de warmte bij de mensen thuis brengen.

Het zijn van Prins Carnaval is Rob niet vreemd. Op zijn 19e was hij al lid van “De Brugzichters”. Deze Carnavalsvereniging bestaat helaas niet meer maar Rob was in 1996 en in 2007 al Prins bij “De Brugzichters”. Dat hij het Carnavalsbloed ook doorgeeft aan zijn kinderen blijkt uit het feit dat dochters Anouk en Tessa inmiddels lid zijn van “Les Femmes des Coeurs”.

Rob is nu 5 jaar lid van Les Boutonniers en zit voor de vereniging o.a. in de Optochtcommissie, de School- en Kindercommissie en de Loterijcommissie.

Na het bekendmaken van het thema werden de Raadsheren Terus Sluijs, Marten van der Veen en Jeroen Boumans en uiteraard ook de Raad van 11 geïnstalleerd. Hierna was het tijd voor de polonaise onder begeleiding van de feestelijke klanken van hofkapel ZWUP en DJ John.

Carnavalsvereniging Les Boutonniers denkt dat alle Knopengeiners met het thema “Knopengeins Winter Wonderland” weer een mooi aanknopingspunt hebben om zich fantastisch mooi te verkleden tijdens het Carnaval en hopen ook veel van het thema terug te zien in de wagens en loopgroepen tijdens de Grootse Optocht van Boven de Rivieren die we op zondag 19 februari 2023 weer gaan organiseren. De leden van Carnavalsvereniging Les Boutonniers hebben er heel veel zin in.

Foto’s door: Flitsend Fotografie