Wesley le Pêcheur is onze nieuwe Stadsprins

Zaterdag 20 november was het dan eindelijk zover. Carnavalsvereniging Les Boutonniers maakte de nieuwe Stadsprins van Knopengein bekend in verenigingsgebouw St. Joseph te Montfoort.

Vanwege de Corona maatregelen gebeurde dit al aan het eind van de middag met gecontroleerde bezoekers die gezellig aan lange tafels moesten blijven zitten.

Na eerst afscheid genomen te hebben van Prins Boutie, de Prins van vorig jaar, werd door de leden van Les Boutonniers een wel heel speciale aflevering van “Vis TV” getoond. Op de schermen was een onbekende visser bezig de Montfoortse wateren af te struinen om een mooie vis te vangen. In de Grote Gracht, de Kleine Gracht, de Hollandsche IJssel en ook in de Voorgracht gooide hij zijn hengel uit om te kijken of “ze wilden bijten”. In de Voorgracht was het raak en wilde de hengelaar maar 1 ding, hij wilde zijn vangst aan het publiek in de St.Joseph laten zien. Nog altijd onherkenbaar gekleed kwam de visser de zaal van de St.Joseph binnen om zich op het podium van zijn regenjas en zuidwester te ontdoen.

Foto door: Marina Kemp

Daar stond hij dan, Wesley van Engelen is de nieuwe Stadsprins van Knopengein. Wesley zal het komende seizoen de Carnavalsvierders in Knopengein voorgaan als Stadsprins Wesley le Pêcheur (Wesley de Hengelaar). Wesley is 33 jaar en nu 4 jaar lid van Les Boutonniers. Wesley is de oudste van 3 broers uit een Montfoortse Carnavalsfamilie. Vader Koos ging hem jaren geleden als Prins bij Carnavalsvereniging De Brugzichters al voor en ook zijn broer Kevin was al eens Prins bij Les Boutonniers. Wesley woont samen met zijn vrouw en 2 kinderen in Woerden.

Naast zijn gezin en het Carnaval is de hengelsport de grote passie van Wesley en voelt hij zich op feesten erg op zijn gemak, daarom ook zijn thema: “Als Een Vis In Het Water In Knopengein”.

Na het bekendmaken van het thema werden de Raadsheren Michael, Terus en Kevin en uiteraard ook de Raad van 11 geïnstalleerd. Ondanks de beperkingen vanwege de Corona regels was het erg gezellig en kijkt de vereniging weer terug op een mooie bekendmaking.

Carnavalsvereniging Les Boutonniers heeft weer heel veel zin in het komende Carnavalsseizoen en de leden van de vereniging hopen dat ze dit jaar weer met meerdere mooie evenementen het Carnavalsgevoel in Knopengein groot zullen houden.

Foto door: Marina Kemp